|start|nu|wijk|kunst|gadgets|raar|column|specials|vind|

HAGAZ!NE
GADGETS AND IDEAS
FEBRUARI 2009

26.2.09
Er komt een tijd dat je alle floppies die je hebt, weg doet. En die tijd is voor mij inmiddels zelfs voorbij. Gisteren heb ik mij druk gemaakt over alle floppies die er nog in huis te vinden waren. Immers, er is bijna geen pc meer te vinden die deze goedbedoelde geheugendrager nog in zich wil hebben. Hij staat dan ook maar te brommen en te zuchtenook nu zoeken wij npog goeie plekken voor windmolens
als hij het zoveelste verouderde bestandje moet lezen, als die pc tenminste nog een floppy drive heeft. 9 Van de 10 keer zegt het scherm als je de flop aanbiedt dan ook: Wilt u het programma op het internet zoeken of kiest u 
dat was nog een heel zak geheugen
uit de lijst? En jij wilt alleen maar weten of er nog interessante informatie op staat. Ook dan weer 9 van de 10 keer pakt 'Kladblok' de tekst wel. En op die manier heb ik de meest intrigerende titels kunnen ontsluiten. Zo kwam ik toch mooi nog wat cartoons van Jaap Vegter tegen die zoals je kunt zien nog altijd actueel zijn. En een schattig briefje van Robin. Dat luidt als volgt: 

Aan de directeur van
RTL 4
Postbus 1122
L 1011 LUXEMBURG
Luxemburg

Dag mevrouw of meneer,

Wij hebben pas een Bay©Watch©Club opgericht en dan kijken we altijd Bay©Watch. Dat neem ik altijd op en nu is het afgelopen en ik heb pas één Bay©Watch opgenomen. Nou heb ik die band niks voor niks gekocht voor 13,95. Wilt u vier Bay©Watchen voor mijn club opnemen? Ik doe de band er bij. Wilt u de spannenste opnemen? En stuurt u hem dan wel terug? 
Nog bedankt hè.

Robin 't hart ik ben negen jaar.

reacties

22.2.09
Ook 'de camerawagen van Google Earth' voorbij zien komen? Vanochtend reed een auto met een grote koepel met 'fish eyecamera' stapvoets over de Laan van Meerdervoort. Zou zomaar kunnen dat die voor Google Earth zijn rondje draaide. Voor mij kan dat betekenen, 

er zit best veel tijd tussen de 'satellietopnamen' en de realiteit
dat ik binnenkort eindelijk mijn dikke Amerikaan (die ik al lang niet meer heb, snif) niet meer voor de deur zie staan als ik met Google Earth op ons huis inzoom. En dat betekent dus ook dat er best veel tijd (3 1/2 jaar!) tussen zit voordat detailplaatjes worden geactualiseerd. Ongetwijfeld zal die tijd steeds korter worden en tenslotte zelfs in live beelden resulteren. Ik geef het je maar te doen, de complete wereld in detail vast te leggen ...

reacties

18.2.09
Hoe bijzonder de reacties op de Haagse Scholensite kunnen zijn, getuigt wel de aanhef van mevrouw Riet van der Groef-ten Wolde (91 jaar), voorheen Riet Lokkerbol. Zij schrijft: 'Mijn lagere schooljaren heb ik doorgebracht op de St. Willibrordusschool. En wetend dat ik lang, láng geleden geboren ben, helemaal in het jaar 

een fraaie foto van de Catharinaschhol voor meisjes (rk.l.o)
1918, is dat natuurlijk al wel een flink aantal jaartjes terug inmiddels ...Maar ondanks het feit dat ik de 90 inmiddels al gepasseerd ben en mijn schooltijd dus alweer meer dan 75 jaar in het verleden ligt, kan ik mij de kinderen, de nonnen, de onderwijzeressen en de gebeurtenissen uit die tijd tot op de dag van vandaag nog zéér goed voor de geest halen, bijna alsof het nog maar een paar weken geleden is dat ik de schooldeuren definitief achter me dichtgetrokken had ..... APARTHEID IN DE SCHOOLBANKEN ...?!? '. Lees haar belevenissen als jonge meid van 'de A(rme)-kant' naar 'de B(eter gesitueerden)-kant' te worden overgeplaatst verder op de site Haagsescholen.nl en kijk of jij zelf ook een bijdrage kunt leveren.

reacties

17.2.09 
Twee allermodernste met kernwapens uitgeruste onderzeeërs botsten op die gigantische Atlantische Oceaan tegen elkaar, lees ik in de Volkskrant. Dat wordt nog wat met die moderne oorlogvoering waarin gevechtstoestellen zichzelf onzichtbaar kunnen maken. Wij zijn in het ontwikkelen van oorlogtuig dus tever 'doorgeschoten'. Maar is dat eigenlijk niet de perfecte oplossing, dat de agressor en de verdediger zich onzichtbaar maken? Als er geen vijand te bekennen is dan valt er toch ook geen oorlog meer te voeren? Zijn we overal vanaf.

reacties

14.2.09 
Onze wethouder van Burgerschap Baldewsingh ook wel 'Baldi' genoemd, wil weten wat hij eraan kan doen om burgers zich 'serieus genomen' te laten voelen door B&W (met de klemtoon op serieus). Hij wil het 'cement' zijn tussen burgers en bestuur, lees ik in de ADHC. Misschien is deze tip dan iets voor hem: 'Cement praat niet'

reacties

10.2.09
Heerlijk die videosurveillance van Politie Haaglanden  in onopvallende auto's. Ik hoop wel dat ze de juiste wegpiraten eruit halen. Zoals onlangs nog op de Regentesselaan. Daar reed een auto, die geparkeerd stond op de kruising van de Kepplerstraat opeens 

goed initiatief van Politie Haaglanden: videosurveillance
achteruit tegen het verkeer in de Regentesselaan op. De 'automobilist' verwachtte met zijn brute rijgedrag dat ik wel zou stoppen. Mis! Ik reed door want ik houd niet van dat aso rijgedrag. Die vent werd zo kwaad dat hij achter mij aan kwam. Hij ging zo dicht op mij rijden dat ik dacht dat hij aan mijn bumper vast zat. Als ik eraan terug denk voel ik weer de adrenaline in mijn bloed stromen. Louter omdat Lida naast mij zat, ben ik in mijn auto blijven zitten. Wat zou dat een voldoening geweest zijn als toen de onopvallende politiesurveillance dit aso weggedrag had gezien. Dat heb ik trouwens ook al als zo'n patser 'gewoon' door rood rijdt het liefst over de trambaan, terwijl iedereen staat te wachten. Die geeft je dan het gevoel dat je maar een sukkel bent om te blijven wachten ...

reacties
 

4.2.09
Je zal maar je baan opgezegd hebben en voor zeven maanden met je vriendin de wereld over reizen. Waarom hebben wij dat niet gedaan? Neefje Sander en zijn vriendin Sjoerdtje doen dat op dit moment dus wel 

je baan opzeggen en zeven maanden de wereld over reizen
en zitten in Australië. En het aardige is dat hij vandaag jarig is. Als je wilt dat zij dat niet vergeten, kun je ze wel een reactie sturen en zien wat ze beleven op dit adres. De foto's kun je hier bekijken. Ik heb er alvast een voor je opgehaald.

reacties


|start|nu|wijk|kunst|gadgets|raar|column|specials|vind|

KRITISCH HAAGS KUNST CULTUUR
HAGAZ!NETV GOSSIP GADGETS AND IDEAS
HAGAZ!NE
HET DIGITALEMAGAZINE VAN
DEN HAAG!


KEEPIN TOUCH


keep in touch

start Hagazine