|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
kunst en uitgaan in november 2005
27.11.05
Als je even niet oplet en je leent je camera uit aan de vriend van je dochter dan kan er Else in haar sas met de zojuist verkregen Kort Haags boekjes van Fransonverwachts iets moois en leuks ontstaan. Zo legde Martijn de presentatie van de 4 van Den Haag bij wethouder Else van Dijk-Staats in het IJspaleis perfect vast in Mpeg2 maar komt een paar uur later ook nog met een prachtige eigen versie van zijn belevenis in mijn mailbox. Goed genoeg om er een special van te maken die je hier aantreft. Ook de beelden van de 4 van Den Haag banen zich een weg door het publiekde dagvaarding op de weblog van de 4 van Den Haag zijn uit zijn video gecrabd. En Hans Eeuwes, al vaker in deze kolommen actief, komt met een volledig verslag op denhaag.org. Eindelijk zelf eens op het internet zonder al te veel moeite. Lees hun verslagen en bedankt jongens. Nauwelijks verrassend eigenlijk dat er geen Haagse oude media als RTV-west of ADHD bij zoiets Haags aanwezig waren, want het was natuurlijk weekend!?!

22.11.05
En weer zijn er nieuwe pagina's van het DUF-project Bookazine te bewonderen. Maar DUF pagina's opgehangen in een plastic zuil vragen de aandacht van enkele tientallen bezoekersvandaag drukpers-klare pagina’s in het Atrium van het IJspaleis. Bookazine DUF kwam als winnaar uit de bus met de Haagse jongerencultuurprijsDe Komeet. Initiatiefneemster Suzanne Hertogs tracht door leesplezier leesbevordering te ook begeleider Hartmut Kowalke kijkt belangstellend naar de installatie van de persklare pagina'sbewerkstelligen bij jongeren tussen de 12 en 17 jaar. DUF wordt gemaakt door jonge, enthousiaste fotografen, illustratoren en schrijvers en is daarmee tevens een platform voor eigenwijs talent. En als het in 2006 uitkomt zal het nog ruim twee jaar actueel blijven volgens de bescheiden Hertogs. Alles over dit opvallend creatieve project is te vinden op de DUF-site.

18.11.05
Het uitgaanspubliek voor het Spuitheater schiet De vier op een rij vlnr: Karel Kanits, Niek't Hart, Adriaan Bontebal en Boozyopzij als een asobak de stoep op schiet en twee bodyguards met oortjes in een sexy lady uit helpen stappen. Het publiek joelt, camera's flitsen en zelfs kanaal7.com  registreert de gebeurtenis. Wat is Mariek werd door bodyguards Tinus en Maus uit de van getild om snel even dit plaatje te kunnen schietenhier aan de hand? Het spul maakt de weg vrij voor  De 4 van Den Haag die op Crossing Border een voorproefje geven van wat zondag 27 november 2005 a.s. staat te gebeuren in de Bibliotheek van het IJspaleis. Zij zullen dan worden voorgeleid en moeten dan stuk voor stuk met hun billen bloot waar ze mee bezig zijn geweest. Daarkrijgt wethouder van Cultuuretalage Paagman ademt sfeer van de 4 van Den HaagElse van Dijk-Staats officieel het eerste exemplaar van de vier boekjes overhandigd. Na afloop mogen de heren nog één telefoontje plegen en krijgen ze tenslotte de gelegenheid te signeren. Dat er naar hen gezocht wordt getuigt onder meer wel de etalage van Boekhandel Paagman aan de Frederikeen Haags staatsieportret van de 5 van Den Haag met Wim de Bie in het midden Hendriklaan waar handboeien, zwaailcht en een plattegrond van Den Haag ligt waar De 4 zijn gesignaleerd. Ook de populaire blog Bieslog van Wim de Bie wil het fijne ervan weten en nodigt de heren uit voor een interview

11.11.05
Op de dag der zotheid, St. Maarten, is het een feit. Mijn boek(je) is uit: ik ben nu officieel 'Echt niet te filmen' is de eerste uitgave van Niek 't Hartschrijver! (Mag ik nu ook naar het Boekenbal?)  En met mij de andere drie- Karel Kanits, Adriaan Bontebal en Boozy - van de 4 van Den Haag voor zover ze dat al niet waren. En nog maar net op tijd ook, want volgende week vrijdag 18 november 2005 lezen we als voorproefje voor uit eigen werk op het Crossing Border festival. 'Écht niet te filmen!' is een greep uit de maffe dingen die ik in mijn (digitale) bestaan meemaak uit de serie Kortveel belangstelling bij goed gepositioneerde posters zoals hier bij de Konmar ElandstraatHaags. En het grappige is, dat ze stuk voor stuk juist wél te verfilmen zijn tot Seinfeld-achtige 'shows about nothing'. Op zondag 27 november 2005 krijgt wethouder van Cultuur Else van Dijk-Staats in het IJspaleis het officiële eerste exemplaar van de vier boekjes overhandigd.

10.11.05
De wereld wordt steeds gekker en niet alleen buiten Nederland. Het is gewoon goed mis in dit land! Vandaag in het journaal: kunst vervaardigd achter tralies door gedetineerden. Waarom krijgen die zoveel aandacht? Waarom krijgen zij alle mogelijkheden die ze vanwege hun misdaad juist zouden moeten missen terwijl ouderen in verzorgingshuizen zelfs basisbehoeften moeten missen? En mijn mond viel helemaal open toen de kunstenaar chique in pak met hoed op bezoek kwam die zijn vrouw vermoordde en achter in zijn eigen tuin begroef en er een kunstwerk op bouwde. Die moordenaar blijkt dus al weer gewoon los rond te lopen. Dat is nog eens een kunstje flikken!

3.11.05
Overal ennergens kom ik ze tegen: opsporingsposters van 'de 4 van Den Haag'. Een Boozy, Adriaan Bontebal, Karel Kanits en Niek 't Hart op wildplakplaatsenstel criminelen wordt gezocht en een ieder die ze gezien heeft moet ze zien te pakken via de site de4vandenhaag.nl. Een wildplakactie begin deze week op glasbakken, papiercontainers en pilaren haalde de ADHD maar geeft de  plakplaatsen die door de gemeente worden gedoogd met deze poster meteen al een fraai cachet. Achtergrond van deze actie is dat vier Haagse columnisten binnenkort van zich doenoveral en nergens in Den Haag duiken deze opsporingsposters op spreken via een bundel van 4 boekjes onder de titel 'Kort Haags'. Karel Kanits, Niek 't Hart, Adriaan Bontebal en Boozy hebben de koppen bij elkaar gestoken en gaan Den Haag in Nederland wereldwijdop de kaart zetten. Het is vrij uniek dat vier Haagse schrijvers annex dichters annex columnisten tegelijk elk met een boekje uitkomen. Klik op de poster voor een groter beeld

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine