|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
gadgets & ideas augustus 2005
28.8.05
Als er bijzondere autozaken te gebeuren staan in Scheveningen trekt dat meteen bijzondere auto's aan. deze opvallende Mercedes Unimog kom ik vandaag tegen op de Scheveningse boulevardDie willen ook wel even laten zien dat ze bestaan. Zoals deze witte Mercedes Unimog uit 1973, een bestelwagen van de voormalige Bundespost uit Duitsland. Al fietsende maak ik deze opname en kom ik van de berijders - die hoog boven uit mij uit toornen - deze informatie aan de weet. De opvallende wagen is nu als caravan in gebruik en is door henzelf wit geschilderd. Volgens mij een van de weinige caravans die absoluut niet in de moddervast kunnen komen te zitten.

27.8.05
Graphics student Kai Bernau wint aanmoedigingsprijs van Stroom voor het ontwerpen van een neutraal lettertype. Hij vertelt me wat ik me daarbij moet voorstellen. 'Het telt alleen voor mij omdat iedereen Kai Bernau ontwierp een neutrale letter en ontving aanmoedigingsprijs van Stroomanders over een neutraal lettertype zal denken. Ook de oude fonts lijken niet oud', vervolgt hij. Met allerlei concepten - onder meer het meditatie concept - werkte hij naar zijn eindstudie toe. Aan vormgevers over de gehele wereld verzocht hij met zijn letter een poster te ontwerpen met als doel te kijken of de letter zou worden herkend. Op de site  letterlabor.de is 'a neutral typeface' en met wie hij zoal gesproken heeft. . .

23.8.05
Niet geweten dat koken zo in was. Al een tijdje zie ik op de ramen onder de Houtrustkerk aan het einde van hier wordt op allerlei manieren gekookt zelfs met vergaderingende Beeklaan pamfletten op de ramen hangen. Hier komt Kook Lokaal. En vandaag is er een heus bord op het muurtje bevestigd. Op 1 september 2005 gaat Kook Lokaal open, het tweede alweer. Want ze zitten ook al op het Koningsplein naast St. Joris. Lees alles over vergaderkoken, kinderkoken, vrijgezellenkoken op Kooklokaal.nl.

23.8.05
Strandpaviljoen De Fuut blijft verrassen. Niet alleen in de branding tref ik de reclame van De Fuut aan; doeltreffend!met het entertainment programma maar ook met de manier van reclame maken. Zo zie ik tijdens mijn wekelijkse strandloop ik noem het maar 'zeereclame'. Ik heb het nog niet eerder gezien in de branding op het Zuiderstrand en het valt zeker op. Nu maar hopen voor ze, maar ook voor ieder ander dat we nog een mooie nazomer krijgen.

20.8.05
Den Haag is een bijzonder woordenboek rijker: Ut Haagse Reklame Woâhdeboek. Het nog jonge Jacco van der Graaf (MYM), Karel Kanits en Marnix Ruebreclamebureau MakeYourMark dat verhuisde van Zoetermeer naar Den Haag bedacht deze lijst van verklarende woorden om de reclamecultuur in Den Haag wat wakker te schudden. Het omslag is van bedenker van het Harry Haags Marnix Rueb(r). Performer en columnist Karel Kanits vertaalde het reclamejargon naar 'Harry Haags' en komt in Café Restauarant Stout verrassend ordinair als platte Haagse reclameboer tevoorschijn om zijn Karel Kantis behandelt op Kantsiaanse manier de Haagse cultuurvertaalsel (voor een paar Zoetermeerse jongens) op te vrolijken. De Haagse Cultuur licht hij op zijn eigen markante wijze toe vanuit de periode dat Zoetermeer nog onder water lag. Dat Amsterdam vooral zijn humor op straat moet laten liggen, dat Utrecht niet voor niets Domstad wordt genoemd en dat Den Haag zeker een markt voor cultuur heeft: de Haagse Markt waar veertig culturen lopen. Dat brengt hem meteen op het idee van deWethouder Elze van Dijk van Cultuur heeft er duidelijk lol in met Niels van Campen, Karel Kanits en Jacco van der Graaf regelmatige verkiezingen van het Mooiste meisje van de week: Miss Kraam. En dat de loverboys best goed bezig zijn: ze doen tenminste iets met windows. Wethouder Elze van Dijk van Cultuur kan er goed om lachen. Zij komt zelfs met een idee voor een aparte Reclame Code Commissie die zelfs kan leiden tot een USP (Unic Selling Proposition) voor de Haagse reclamewereld.

19.8.05
Er vaart meer door de Haagse grachten dan je soms denkt. Naast De Ooievaart die bijna als lijndienst wordt gesignaleerd, ontmoette ik pas geen punt om vuilboot vol te laden met drijfvuil uit de Haagse grachtennog het sympathieke echtpaar Ulm met eend Filou na 10.000 kilometer te hebben gevaren in een vouwkano. Vandaag ontmoet ik de vuilboot die volgeladen met drijfvuil vaart van de Mauritskade door het water van de Hoge Wal naar de Prinsessewal. Uit het gebaar van de schipper maak ik op dat het geen probleem is het schip te vullen met wat het publiek zoal in het water dumpt

10.8.05
Current.tv is begin augustus van start gegaan met meteen al een groot aantal videoproducties. Echt, als je sommige producties ziet, weet je gewoon dat ook Talpa het niet gaat redden. Steeds meer p2p (van persoon tot persoon) programma's dienen zich aan. En de kwaliteit ervan ontstijgt vaak die van het huidige tv-aanbod. Ik plaatste ook zelf al een klein item op Currenttv over het protest voor killing baby seals bij de Canadese Ambassade. Ik heb dat nog even off-line gehouden omdat het nog titels krijgt. Je houdt het tegoed. Maar om een indruk te krijgen kun je eens kijken naar een item over 'techno sexuals', of wel personen die gadgets als een nieuwe vorm van seks zien. Daar is dan meteen ook een site voor gestart: technosexuals.org.

7.8.05
Ik geloof mijn eigen ogen niet als ik naast me in het wegdek van de Laan van Meerdervoort een asbakje ontdek vlak voor de kruising met de Regentesselaan. Vast een proef van de dienst asbakje of proefboring in wegdek Laan van Meerdervoort?Stadsbeheer voor luie automobilisten die hun asbakje leegkloppen tegen de onderkant van hun auto! Of was het een proefboring om te zien hoe dik het asfalt hier is? Ik denk het laatste want van 3 september tot 1 november is er geen verkeer op de Laan van Meerdervoort richting centrum mogelijk. En ook niet richting Loosduinen!

1.8.05
Zo'n kans krijg je niet vlug: twee auto's van de ANWBfotograferen waarvan er één panne heeft. nee de ANWB heeft geen pech, maar de monteurs ondersteunen elkaarDe kiek is snel gemaakt. Nu nog 'ff checken' of het werkelijk ook zo is. Nee, dus! De auto rechts, waarvan de neus zichtbaar is, rijdt op diesel en de chauffeur was dit even vergeten. Hij gooide er tachtig liter super in en toen was het over. Dat komt hard aan, weet de ANWB-monteur te vertellen. En omdat hij niet in zijn eentje alle benzine kon afvoeren, riep hij er een collega bij. De chauffeur kan nog van geluk spreken dat hij na anderhalf uur toch kan wegrijden.

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine